Tanácsok Tetováláshoz

Új tetoválást szeretnél, de még nem tudod, hogyan vágj bele? Elsőre talán nem tűnik túl nehéznek a dolog: hiszen nincs más dolgod, mint felkeresni egy szalont, kinézni a neten az ideális tetoválást, majd kifizetni az összeget és már kész is vagy, ugye? A helyzet az, hogy ezzel a módszerrel nem biztos, hogy a számodra legideálisabb végeredményt fogod elérni. Ha még csak most kezd el foglalkoztatni a tetoválások világa, illetve most először lesz neked is egy, több olyan dolog is van, amely elsőre talán nem jut eszedbe, de érdemes figyelni rá. Olvass tovább és megtudod, mik ezek pontosan!

Sokan annyira izgatottak lesznek a tetoválás gondolatától, hogy rögtön valamilyen hatalmas és minél látványosabb alkotást szeretnének magukra. Ez sajnos sokaknál rosszul sül el, mert könnyen előfordul, hogy időközben már nem tetszik annyira a végeredmény, mint az első pár hétben vagy hónapban. A túl nagy tetoválás ráadásul túl nagy falat lehet egyeseknek: amennyiben az első tetoválásod megszerzése előtt állsz, érdemes kicsiben kezdened. Ez tökéletes módja annak, hogy megismert az elkészítés folyamatát, kiderítsd, hogy reagál a bőröd a tintára, illetve milyen gyorsan regenerálódik a tested. Azt is érdemes figyelembe venned, hogy mennyire vagy képes tolerálni a fájdalmat. Ha nehezebben, akkor érdemes kerülni a bordák, könyök és térd környékét, mert ezek általában fájdalmasabbak, mint a test többi részén.

A másik dolog, amire érdemes odafigyelned az az időzítés. Lehet, hogy eddig talán bele sem gondoltál, de nyáron sok hátránya lehet egy tetoválás elkészítésének. Az erős napsugárzás és a víz durván károsíthatja a végeredményt. Ha például a tetoválás elkészítése után vakációzni mész, hazaérve azt tapasztalhatod, hogy már nem olyan élénk a tetoválás, mint régen. Éppen ezért érdemes fontolóra venned, hogy nyár helyett ősszel vagy tavasszal menj el egy szalonba: ilyenkor nem vagy kitéve intenzív napsugárzásnak, de elég jó az idő ahhoz, hogy ne kelljen letakarnod teljesen, így jobban tud gyógyulni a tetoválás.